Поклон и почетак успешне сарадње школа из Грачанице и Београда

Ученици Грађевинско – техничке школе „Бранко Жежељ“ из Београда, у пратњи својих професора,  уручили су данас помоћ у школском прибору Грађевинско – саобраћајној школи у Грачаници. Помоћ је прикупљена у акцији коју су ученици и професори ове београдске школе организовали недавно.

Колеге и ученике из Београда, домаћини су сачекали на административном прелазу Мердаре, одакле су се заједно упутили у Грачаницу, где је за госте уприличен дочек уз погачу и со.

„Комплетан колектив наше школе обрадовао је гест уеченика и колега из Београда“, рекао је директор Грађевинско – саобраћајне школе, Дејан Петковић. „Ово је само почетак сарадње и дубоког пријатељства наших школа“, рекао је Петковић и најавио братимљење двеју струковних школа.

STA43063

Дочеком домаћина био је одушевљен и Александар Станисављевић, професор историје у Грађевинско- техничкој школи „Бранко Жежељ“ из Београда.

„ Деца из наше школе су су се сама организовала“, каже Станисављевић.  „После једног предавања на часу историје, они су дошли до мене и рекли да желе да прикупе помоћ за вршњаке на Косову и Метохији. Колеге и ја смо их подржали и ето нас овде“, испричао је Александар Станисављевић.

Ученици и професори Грађевинско – техничке школе „Бранко Жежељ“ организовали су пројекцију филма „Енклава“, као и школски турнир у стоном тенису. Приход који је тако прикупљен, употребљен је за куповину школског прибора који је поклоњен Грађевинско- саобраћајној школи у Грачаници.

„Желели смо да помогнемо нашим другарима. Зашто и они не би могли да буду као ми и имају квалитеније услове за рад“, каже Урош Поповић, ученик трећег разреда Грађевинско – техничке школе из Београда.  Урош је, каже,  први пут у Грачаници, а о Косову и Метохији је слушао само у медијима.

„Следећи пут ћемо се сигурно организовати боље,  а ово је прилика да позовем све своје вршњаке да дођу у Београд и буду наши гости“, рекао је Урош Поповић.

И Урошев професор историје, Александар Станисављевић потврђује да је ово тек почетак  дружења ученика и наставника из Београда и Грачанице и сарадње обе шклоле.

 

И.М.