Обијена једина српска кућа у селу Ковраге

Кућа Здравка Николића, јединог српског повратника у селу Ковраге код Истока, обијена је у понедељак ујутру, а инцидент је пријавио Николићев комшија Албанац. Пре седам дана на истој кући је поломљено стакло на улазним вратима. Николић тај случај није пријавио полицији, већ је сам поправио штету.  Нападачи су до сада више пута ломили прозоре и бацали блато на фасаду куће једине српске породице у Коврагама.

Док се овакви напади дешавају у повратничким срединама, повратак у тим местима не може бити успешан, саопштено је из косовског Министарства за повратак и заједницеу коме се нагалшава и да је обијање куће у селу Ковраге још један од начина застрашивања повратника.

Ломљење стакла, напади, пљачке, застрашивања повратника, не дозвољавају да повратак у оваквим срединама буде успешан. Само се брзом реакцијом надлежних органа у овом, и свим ранијим случајевима, који још увек нису расветљени, може доћи до бољих резултата када повратак у питању, наводи се у саопштењу косовског Министасртва за заједнице и повратак .