Изложба: Надежда Петровић болничарка са палетом

Дом културе у Грачаници и Студентски центар Косовска Митровица организују изложбу „Надежда Петровић 1915-2015 -Болничарка са палетом.” и „Улична галерија“.

Документарна изложбa НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ 1915-2015; „Болничарка са палетом.” мултимедијалном поставком, кроз илустровану биографију и документарно-едукативни садржај, презентује Надеждин живот, несвакидашњу оданост једне уметнице сопственом роду, њен ратни пут, и сликарство настало у бурним догађајима 1912-1915. године.

„Улична галерија“ на девет паноа на илустративан начин презентује и широј јавности приближује Надеждин живот, уметнички рад и неизмерно родољубље исказано на дужности ратне болничарке.

Изложба ће бити отворена у среду 08. јуна.2016.год. у Студентском центру Косовска Митровица, у 19 часова.

После Косовске Митровице, изложба путује за  Штрпце где ће бити постављена од 21. до 29. јуна и у Грачаницу од 30.  до 10. јула 2016. године.

Организатори изложбе су: Дом културе Грачаница, Уметничка галерија Надежда Петровић и Студентски центар Косовска Митровица. Покровитељ изложбе је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије.