Млади глумци из Грачанице на Фестивалу у Котору

 

Дечија секција аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грачанице учествоваће на Међународном фестивалу позоришта за дјецу, који се традиционално, већ 24. годину, одржава у Котору. Млади глумци из Грачанице, 4. јула, на тргу „Пјаца од кина“, одиграће представу „Школско звонце“, по тексту Моме Драгићевића, а у режији Срећка Тодоровића.

„Позив за гостовање нам је стигао крајем маја и јако је обрадовао и нас који смо радили на припреми представе и децу која у њој играју“, каже Александар Гуџић, један од координатора Дечије секције аматерског позоришта „Јанићије Поповић“.

У представи играју ученици четвртог разреда Основне школе Краљ Милутин из Грачанице и она је за овдашњу публику премијерно изведена 23. априла, а месец дана касније изведена је и за претшколце у Косовској Митровици.

„ Школско звонце је прича о дечаку Ивану који се плаши школе и кога сви плаше школом. На крају главни актер спознаје да ипак школа није баук“, каже Александар Гуџић и додаје да одлазак деце на Которски фестивал не би био могућ без помоћи и подршке Општине Грачаница и Канцеларије за заједнице при кабинету косовског премијера.