Иса Мустафа у Грачаници

У Грaчaници су се дaнaс сaстaли премијер Косовa, Исa Мустaфa и грaдонaчелник Грaчaнице, Влaдетa Костић. Мустaфa је нaјвећу општину сa српском већином нa Косову посетио у склопу редовних обилaзaкa локaлних сaмоупрaвa, рекaо је Костић, нагласивши да су инфраструктура и економски развој биле главне теме разговора.

„Разговарали смо о инфраструктурним пројектима који су оствариви у краткорочном и средњорочном временском периоду. О оним дугорочним нисмо причали, јер су оствариви само ако направмо добре резултате. Када су у питању проблеми, највећи проблем је упола мањи буџет и дисбаланс између капиталног и оперативног дела који се односи на робе, услуге, комуналије и субвенције“, казао је градоначелник Грачанице.
Премијер Иса Мустафа, који је у обилазак општине Грачаница дошао у друштву министара Хајредина Кућија и Далибора Јевтића, истакао  је да је са представницима општине Грачаница разговарао о конкретним инфрастурктурним пројектима, као што је изградња обилазнице око Грачанице, на путу Приштина – Гњилане.

„У том смислу, имали смо разговоре у вези са захтевима које је упутила општина Грачаница, а за које је потребна подршка Владе Косова и министарстава. Разговарали смо и о економској ситуацији и развоју бизнис зоне између Липљана и Урошевца и око новог ауто-пута Приштина – Скопље. Драго ми је да је општина Грачаница испунила циљ због којег је формирана, јер је пуно радила на инфраструктури и решавању проблема грађана. Све су то разлози да и даље подржавамо ову општину у инвестицијама и стварању радних места, како би људи овде имали перспективу“, рекао је Иса Мустафа.

Поред градоначелника Костића, састанку са косовским премијером, присустволи су и председница Скупштине општине Грачаница, Бранкица Костић и посланици у Скупштини Косова, Срђан Поповић и Ненад Рашић.

А.Ћ.