„Mladi lideri“ sa severa Kosova u poseti srpskim poslanicima

Učesnici programa za mlade lidere, Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), četiri opštine sa severa Kosova, posetili su srpske poslanike u Skupštini Kosova i sa njima razgovarali o problemima mladih u sredinama iz kojih dolaze.

Šef poslaničkog kluba liste „Srpska“, Slavko Simić i poslanik Bojan Mitić primili su učesnike programa za „mlade lidere“ i poručili da oni imaju puno pravo da budu deo procesa donošenja odluka i da ne smeju biti izuzeti iz društvenih procesa.

„Mladi predstavljaju najveću demografsku grupu na Kosovu, ali i često ostaju potpuno isključeni iz političkih procesa, bez informacija na koji način mogu uticati na političke promene“  rekao je šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić. Simić je poručio kako je današnji susret sa „mladim liderima“ samo početak otvorenijeg i odgovornijeg odnosa predstavnika u institucijama prema mladima. On je podsetio i da je i neophodna jaka i čvrsta veza između građana i njihovih predstavnika na centralnom nivou.

Mladi lideri

Tokom današnje posete, mladi iz severnog dela Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, obišli su salu Skupštine Kosova, a bili su u prilici i da postave pitanja u vezi sa funkcionisanjem parlamenta i radom srpskih političkih predstavnika u toj instituciji.

Uz podršku USAID-a,  Nacionalni demokratski institut (NDI), organizje Program za mlade lidere, kako bi omogućio mladima da budu neizostavni element u društvenim i političkim procesima.