Novo Brdo: Predstavnici lokalne vlasti i UN-a obišli porodicu Zdravković

Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović, komadir Policijske stanice i ekipa misije UN-a na Kosovu, obišli su danas Paralovo i porodicu Zdravković na koje je u više navrata do sada pucano iz vatrenog oružja, penosi TV Puls.

„Ove napade doživljavam kao pritisak da moj brat i ja prodamo imovinu, za koju se već godinama interesuju komšije Albanci iz okolnih sela“, kaže Novica Zdravković, zabrinut za sigurnost njegove porodice  i imovine. „Plašim se da i meni ne ukradu krave i iseku ono malo šume što mi je još preostalo“.,

Napad na Srbe u Novom Brdu ovoga puta zainteresovao je i ekipu UNMIK-a.

U razgovoru sa službenicima Ujedinjenih nacija na Kosovu, komandir policije u Novom Brdu Šukri Aliju je izjavio da policija preduzima sve zakonom predviđene mere  na rasvetljavanju ovog slučaja.

„Od 2014.godine do danas, u opštini Novo Brdo se dogodilo osam teških krađa, šest na štetu lokalnih Srba, dva na štetu Albanaca, ali do sada nismo uspeli da otkrijemo ili uhapsimo ijednog počinioca“, rekao je Aliju u izjavi za RTV Puls.

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović osudio je ovaj oružani napad i izrazio zabrinutost zbog učestalih bezbednosnih incidenata.

„Samo u proteklih nedelju dana imamo pet prijavljenih krivičnih dela protiv lokalnih Srba i njihove imovine na teritoriji opštine Novo Brdo, što ponovo dovodi u sumnju mogućnost zajedničkog života Srba i Albanaca u ovoj opštini“, rekao je za Puls gradonačelnik  Ivanović.

Pre dva dana u selu Bušince porodici Simionović  ukradene su dve  steone krave, a komšiji Branku Simiću automobil, putne isprave i platne kartice. Tri dana pre toga, porodici Miljković iz sela Izvor ukradene su četiri rasne krave i tovni bik čija se vrednost procenjuje na  više od osam hiljada evra.