Ново Брдо: Представници локалне власти и УН-а обишли породицу Здравковић

Председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић, комадир Полицијске станице и екипа мисије УН-а на Косову, обишли су данас Паралово и породицу Здравковић на које је у више наврата до сада пуцано из ватреног оружја, пеноси ТВ Пулс.

„Ове нападе доживљавам као притисак да мој брат и ја продамо имовину, за коју се већ годинама интересују комшије Албанци из околних села“, каже Новица Здравковић, забринут за сигурност његове породице  и имовине. „Плашим се да и мени не украду краве и исеку оно мало шуме што ми је још преостало“.,

Напад на Србе у Новом Брду овога пута заинтересовао је и екипу УНМИК-а.

У разговору са службеницима Уједињених нација на Косову, командир полиције у Новом Брду Шукри Алију је изјавио да полиција предузима све законом предвиђене мере  на расветљавању овог случаја.

„Од 2014.године до данас, у општини Ново Брдо се догодило осам тешких крађа, шест на штету локалних Срба, два на штету Албанаца, али до сада нисмо успели да откријемо или ухапсимо иједног починиоца“, рекао је Алију у изјави за РТВ Пулс.

Градоначелник Новог Брда Светислав Ивановић осудио је овај оружани напад и изразио забринутост због учесталих безбедносних инцидената.

„Само у протеклих недељу дана имамо пет пријављених кривичних дела против локалних Срба и њихове имовине на територији општине Ново Брдо, што поново доводи у сумњу могућност заједничког живота Срба и Албанаца у овој општини“, рекао је за Пулс градоначелник  Ивановић.

Пре два дана у селу Бушинце породици Симионовић  украдене су две  стеоне краве, а комшији Бранку Симићу аутомобил, путне исправе и платне картице. Три дана пре тога, породици Миљковић из села Извор украдене су четири расне краве и товни бик чија се вредност процењује на  више од осам хиљада евра.