Саопштење Српског националног форума преносимо у целости

Пре десетак дана, када је читава политичка „елита“ Срба  са Косова и Метохије, као и она која се истим бави у Београду била заузета вишедневним полагањем камена темељца за насеље Сунчана Долина, заједно са елитом СПЦ, у парламенту у Приштини донет је Закон о косовској Агенцији за верификацију имовине.

По овом „закону“ приватна  имовина (стамбена, привредна и црквена) може бити узурпирана и узурпаттор се може обратити Агенцији да преузме имовину. Агенција има обавезу да уложи „разумни напор“ да извести „другу страну“  (дакле особа чија је имовина узурпирана) која може да се укључи у поступак у року од 30 дана!!! Ово значи да Агенција може да окачи обавештење на Огласној табли Агенције у Прштини, па ако се „друга страна“ (читај Срби) не јави, узурпатор постаје власник имовине!!?

Дакле Србин из Клине,Урошевца, Пећи, Приштине или Неродимља, чија је имовина узурпирана је РАСЕЉЕН, ПРОТЕРАН, ПОСТРАДАО… и животари у Смедереву, Краљеву,  Београду. Може ли такав човек да дрежди пред неком огласном таблом у Приштини, како би видео да бандит који му је узурпирао имовину тражи законско покриће за своје непочинство?

Што се пљачкаша тиче, све је јасно. Њихов је посао да пљачкају. Али шта је са онима који су себе поставили на позицију да бране опљачкане? Шта је са  листом „Српска“? Шта је са Канцеларијом за КиМ? Шта је са Владом Србије?

Нацрт тог пљачкашког закона је направљен априла 2015. У листу „Српска“ дошао је 15. Јула 2015. Чиме су се бавили годину и кусур дана? Чиме?

Чиме се бавила Канцеларија за КиМ и њен директор Марко Ђурић? Маркетиншким насељем од 300 станова, док се 40.000 стамбених и привредних објеката отима?

Чиме се бави епархија Рашко-призренска, ако не упозорава на претње нашем народу, па и цркви, је је и њена имовина обухваћна овим „законом“? Полагањем камена темељца? Је ли то посао Цркве?

Чиме се бави влада Србије и њен председник? Председник државе? Разматра ли могућност да у Бриселу напокон помене протеране Србе и њихову имовину?

Има  ли Србија икакво удружење правника, да о овом насиљу извести колеге широм света?  Нема.

Како саркастично звучи тумачење овог „закона“ од стране државног секретара Александра Јаблановића, да овај „закон“ не може да прође, јер ће Срби за 15-20 година повратити право на своју имовину пред међународним судовима!

Срамота!

Информативна служба СНФ,

Грачаница, 21.06.2016.