ТОГ: Више туриста и гостију захваљујући једнодневним туристичким турама из Скопља

Представници Туристичке организације Грачанице недавно су боравили у Скопљу, где су се састали са представницима тамошњих Туристичких агенција, којима су презентовали туристичку понуду општине Грачаница. На састанку је договорена сарадња са Туристичким агенцијама из Македоније, али је и промовисан међународни фестивал витешких вештина „Шилд“, који ће се у септембру одржати у Грачаници, каже директор ТО Грачанице Бобан Петровић.

„Туристи су заинтересовани да нас посете и упознају наше културне и историјске споменике, каже Петорвић“.

„До сада смо имали већи број једнодневих тура из Јапана, Тајвана,  али и осталих источних земаља,  као и земаља чланица Европске Уније.  Долазе студенти, дипломате и организоване туре из уже Србије“, кажу из ТО Грачанице.

13475116_10209013891202292_5790073975548844436_o

Иако још увeк немају прецизну статистику о томе колико је туриста, од почетка ове године, постило Грачаницу, Петровић истиче да је задовољан постигнутим.

„ У оквиру једнодневних туристичких тура из Македоније, у време предстојећег Међународног  фестивала витешких вештина, очекујемо и већи број гостију,  о чуму је наша Туристичка организација недавно постигла договор у Скопљу са водећим македонским Туристичким агенцијама.

Промоцију предстојећег Међурародног фестивала витешких вештина, који ће се одржати у Грачаници, Туристичка организација наставиће и за Видовдан, када се у Грачаници очекује већи број гостију.

И.М.