Одборници СО Грачаница траже смену командира полицијске станице

На данашњој седници Скупштине општине Грачаница, одборници су једногласно одлучили да се покрене процедура за разрешење командира полицијске станице, Братислава Трајковића, саопштено је из општинске инфо службе.

„Процедура разрешења је покренута због лоших резултата рада командира полицијске станице, нарушавања безбедности и имовине грађана општине Грачаница, као и због великог пада поверења у институцију Косовске полиције у општини Грачаница“, сапштила је председница СО Грачаница, Бранкица Костић.

Од 16 присутних одборника, сви су гласали за Трајковићево разрешење. Пре гласања, медији и представници међународних институција су замољени да напусте седницу, због како је речено,  „страха и евентуалног реваншизма од стране командира полиције у Грачаници“. Гласању нису присуствовали ни градоначелник Грачанице, Владета Костић, а ни сктуелни командир полицијске станице, Братислав Трајковић.

Председник општине Грачаница, Владета Костић, je изјавио да је забринут да ће се након ове одлуке, безбедносна ситуација у општини погоршати и позвао грађане  да буду смирени и стрпљиви док централне институције не дају своје мишљење о педлоду СО Грачаница, закључује се у саопштењу.

А.Ћ.