Najlepša Kosovska devojka, Marija Filipović iz Lipljana

Marija Filipović iz Lipljana izabrana je za najlepšu Kosovsku devojku, u porti manstira Gračanica, pred više stotina građana. Prva pratilja je Bojana Račićević iz Štrpca, a druga Aleksandra Miljković iz Babinog Mosta. Tako je odlučio šestočlani žiri, a nagrade pobednicama, uručio je predsednik žirija, Milorad Arlov, predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosmetu.

braća Teofilović

U muzičkom delu programa, učestvovali su: braća Teofilovići, KUD “Simonida” iz Gračanice, KUD “Branko Medenica” iz Ugljara, KUD Mladost iz Gotovuše, KUD “Venac” iz Gračanice, solisti na harmonici, Sava Zdravković iz Gračanice i Danijel Miladinović iz , kao i vokalni solisti, Magdalena Račićević i Teodora Stanisavljević. Tradicionalno, manifestaciju izbora najlepše Kosovke devojke, ulepšalo je i Kulturno umetničko društvo “Sveti Sava” iz Tetova u Makedoniji.

Najlepša Kosovska devojka, Marija Filipović iz Lipljana
Ove godine, izbor za najlepšu Kosovku devojku,organizovao je Dom kulture Gračanica, pokrovitelj je bila Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, a manifestaciju su pomogli: opština Gračanica, Skupština grada Prištine i Javno preduzeće “Površinski kopovi Kosovo-Obilić” kao i sindikat ovog preduzeća.

A.Ć.