Обележен Видовдан на Газиместану

Видовдан и 627 година од Косовског боја, обележени су данас на Газиместану, надомак Приштине. Епископ рашко-призренски и косовско- метохијски Теодосије, уз саслужење монаштва и свештенства Епархије рашко- призренске, служио је парастос страдалим војницима на Косову Пољу, 1389.године.

Приметно је било знатно мање људи него ранијих година, са традиционалним обележјима, српским заставама, али и са обележјима разних десничарских органиизација, као и Српске радикалне странке и просрпских странака из Црне Горе. Изостао је долазак високих представника Владе Србије, а највиши представници Срба у институцијама Косова, такође нису присуствовали парастосу.

Венац у име Владе Србије, на споменик страдалим војницима у Косовском боју, положио је Душан Козарев, помоћник директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, у име Скупштине града Приштине, председник Привременог органа, Љубинко Караџић, а венац у име општине Грачаница, положио је Саша Секулић, директор администрације у овој косовској општини. Као и сваке године, парастосу су присуствовали и престолонаследник Александар са супругом.

На јутрошњој литургији, у манстиру Грачаница, којој је присуствовао велики број грађана, био је и син Александра Вучића, председника Владе Републике Србије.

На путевима Коосва, био је велики број полицајаца, као и на самом Газиместану, али је све било мирно, без провокација са било које стране.

А.Ћ.