Самоопредељење означило границу Црне Горе и Косова

Група посланика „Самоопредељења“,  поставила је таблу са натипосом „Република Косово“ и заставу Албаније на граници са Црном Гором, како би показали где се налазе „праве границе између Косова и Црне Горе“.

Фотографију је на друштвеним мрежама поставио портпарол „Самоопредељења“ Фисник Исмајљи, а на њој су још и Доника Кадај Бујупи, Исмајљ Куртеши, Глаук Коњфуца и Аљбин Курти, бивши лидер овог покрета, преноси портал Коха. Нет.

„Данашња акција је начин да се грађани супротставе поклањању земље Црној Гори, на основу споразума, због кога су  више месеци у спору власт и опозиција“, написо је Фисник Исмајљи на свом фејсбук налогу.

Исмајљи је такође навео да су постављањем заставе Албаније, чланови „Самоопредељења“ обележили где су границе Косова и Црне Горе.

„То је тачка удаљена осам километара од тачке где се налази Полиција Косова и два километара од Полиције Црне Горе. Ми, по сваку цену настављамо да се супротстављамо поклањању земљишта Косова“, написао је Исмајљи испод слике коју је поставио на Фејсбуку.

Самоопредељење, заједно са Алијанском за будућност Косова и Иницијативом за Косово се супротстављаја споразуму о демаркацији граничне линије између Косова и Црне Горе.