Samoopredeljenje označilo granicu Crne Gore i Kosova

Grupa poslanika „Samoopredeljenja“,  postavila je tablu sa natiposom „Republika Kosovo“ i zastavu Albanije na granici sa Crnom Gorom, kako bi pokazali gde se nalaze „prave granice između Kosova i Crne Gore“.

Fotografiju je na društvenim mrežama postavio portparol „Samoopredeljenja“ Fisnik Ismajlji, a na njoj su još i Donika Kadaj Bujupi, Ismajlj Kurteši, Glauk Konjfuca i Aljbin Kurti, bivši lider ovog pokreta, prenosi portal Koha. Net.

„Današnja akcija je način da se građani suprotstave poklanjanju zemlje Crnoj Gori, na osnovu sporazuma, zbog koga su  više meseci u sporu vlast i opozicija“, napiso je Fisnik Ismajlji na svom fejsbuk nalogu.

Ismajlji je takođe naveo da su postavljanjem zastave Albanije, članovi „Samoopredeljenja“ obeležili gde su granice Kosova i Crne Gore.

„To je tačka udaljena osam kilometara od tačke gde se nalazi Policija Kosova i dva kilometara od Policije Crne Gore. Mi, po svaku cenu nastavljamo da se suprotstavljamo poklanjanju zemljišta Kosova“, napisao je Ismajlji ispod slike koju je postavio na Fejsbuku.

Samoopredeljenje, zajedno sa Alijanskom za budućnost Kosova i Inicijativom za Kosovo se suprotstavljaja sporazumu o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore.