Бивши службеници Општине Грачаница сарађивали са групом Азема Суље

Некадашња директорка Одељења за урбанизам и просторно планирање општине Грачаница Нада Бркљач и службеник Војкан Маринковић, приведени су због кривичног дела корупције, јавља РТВ КИМ позивајући се на неименоване изворе.

Бркљачева и Маринковић се терете да су сарађивали са групом Азема Суље који је ухапшен недавно, због злоупотреба око продаје пољопривредног земљишта Срба из Чаглавице.

Како преноси Срна, у полицији Косова кажу да припадници станице косовске полиције у Грачаници нису учествовали у акцији привођења Бркљачеве и Маринковића и да више информација о њиховом хапшењу не могу да саопште, све док не добију званичну информацију из команде Полиције Косова.

Према полицијским информацијама, двоје бивших службеника Општине Грачаница умешано је у “злоупотребу и неосновано претварање, приватног, државног и друштвеног земљишта у рејону Чаглавице и Преоца, у приватне поседе”. Ово двоје Срба доводи се у везу са групом за организовани криминал коју предводи Азем Суља.

Нада Бркљач и Војкан Миленковић били су службеници Општине Грачаница у време када је на челу ове локалне самоуправе, по косовском систему, био Бојан Стојановић.

Бивши посланик Скупштине Косова Азем Суља био је вођа групе за продају пољопривредног земљишта у српском власништву. Суља је са групом од педесетак чланова оптужен да је оштетио буџет Косова у износу од скоро 50 милиона евра, тако што је фалсификовањем документације дошао у посед више десетина хектара приватне, друштвене и државне имовине у власништву Срба и бивших друштвених предузећа.