Bivši službenici Opštine Gračanica sarađivali sa grupom Azema Sulje

Nekadašnja direktorka Odeljenja za urbanizam i prostorno planiranje opštine Gračanica Nada Brkljač i službenik Vojkan Marinković, privedeni su zbog krivičnog dela korupcije, javlja RTV KIM pozivajući se na neimenovane izvore.

Brkljačeva i Marinković se terete da su sarađivali sa grupom Azema Sulje koji je uhapšen nedavno, zbog zloupotreba oko prodaje poljoprivrednog zemljišta Srba iz Čaglavice.

Kako prenosi Srna, u policiji Kosova kažu da pripadnici stanice kosovske policije u Gračanici nisu učestvovali u akciji privođenja Brkljačeve i Marinkovića i da više informacija o njihovom hapšenju ne mogu da saopšte, sve dok ne dobiju zvaničnu informaciju iz komande Policije Kosova.

Prema policijskim informacijama, dvoje bivših službenika Opštine Gračanica umešano je u “zloupotrebu i neosnovano pretvaranje, privatnog, državnog i društvenog zemljišta u rejonu Čaglavice i Preoca, u privatne posede”. Ovo dvoje Srba dovodi se u vezu sa grupom za organizovani kriminal koju predvodi Azem Sulja.

Nada Brkljač i Vojkan Milenković bili su službenici Opštine Gračanica u vreme kada je na čelu ove lokalne samouprave, po kosovskom sistemu, bio Bojan Stojanović.

Bivši poslanik Skupštine Kosova Azem Sulja bio je vođa grupe za prodaju poljoprivrednog zemljišta u srpskom vlasništvu. Sulja je sa grupom od pedesetak članova optužen da je oštetio budžet Kosova u iznosu od skoro 50 miliona evra, tako što je falsifikovanjem dokumentacije došao u posed više desetina hektara privatne, društvene i državne imovine u vlasništvu Srba i bivših društvenih preduzeća.