M.Knežević: Ako pobedi Demokratski front Crna Gora ukida sankcije Rusiji i priznanje Kosova.

Poslanik crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević, tokom sednice Skupštine Crne Gore, rekao je da će taj savez, ako dođe na vlast, posle oktobarskih izbora, ukinuti odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova i odluku o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji.

„ Demokratski front, kada osvoji vlast na narednim parlamentarnim izborima, ukinuće odluku aktuelne vlasti Crne Gore i poništiti spoljnopolitičku odluku o priznanju Kosova i njegove nezavisnosti“, rekao je Knežević odgovarajući na repliku poslanika Albanske alternative Niku Đeljošaju.

On je rekao da će nova vlast Demokratskog fronta, nakon oktobarskih izbora, doneti i odluku da ukinu sankcije Ruskoj Fereraciji i da se se ponovo uspostave dobri odnosi između zvanične Moskve i Podgorice.
„Naš glavni spoljnopolitički prioritet će biti ukidanje sankcija Rusiji, koje je uvela ova vlast“,  poručio je Knežević.

Knežević je najavio da će Albanci u Crnoj Gori dobiti svoju opštinu Malesija – Tuzi, kao i veću kulturnu autonomiju, nego što je imaju sada.