Стојановић: Полиција неспособна и незаинтересована, у Паралову неопходан КФОР

Након последњег напада на породицу Стојковић из Паралова заменик премијера Косова Бранимир Стојановић је позвао КФОР да постави пункт у том селу и заштити преостале Србе, јер је „Полиција неспособна и незаинтересована да помогне становништву у Паралову“.

„Згрожени смо последњим нападима који се у континуитету дешавају више година, а највише смо запрепашћени неспособношћу, а сад већ сумњамо и у саучесништво полиције у систематском малтретирању становника Паралова“, рекао је Стојановић.  Заменик премијера Косова је нагласио да стрпњења више нема, али ни поверења у полицију.

„Стрпљење свих нас да се та ситуација разреши и насиље престане, а нарочито оних који то насиље трпе, дошло је до краја. Зато позивам КФОР да постави свој пункт у том селу, како би заштитио људе, њихове животе и имовину“, навео је Стојановић.

„Као потпредседник Владе, директно ћу се обратити команданту КФОР-а новом молбом, јер све моје пређашње молбе и апели, упућени ка директорату полиције и Полицији, очигледно да нису наишли на разумевање. Због тога од полиције у гњиланском региону, а нарочито од полиције у Новом Брду, више ништа не очекујем“, рекао  је Стојановић.