Стојковићи уз Паралова поново на мети напада браће Ибиши

Браћа Ибиши, Шукри и Сабри, поново су недељу физички напали породицу Стојковић из новобрдског села Паралова.

У недељу, око 20 часова, Шукри и Сабри Ибиши су напасали стоку у дворишту и башти Драгана Стојковића из Паралова, који је у томе покушао да их спречи.
„Покушао сам да све забележим камером на мобилном телефону, како бих инцидент пријавио и документовао снимком код косовске полиције. Када су браћа Ибиши то видела, засула су ме камењем и једва сам извукао живу главу. На крају су ме вређали и претили да ће ме сачекати кад будем ишао на посао“, изјавио је Стојковић за Телевизију Пулс из Шилова.
Драган Стојковић  је запослен у сеоској амбуланти као медицински техничар и страхује за своју безбедност, због чега размишља да напусти посао.
Портпарол косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани каже да је Полиција својевремено покренула истрагу поводом овог случаја, али да су браћа Ибиши у бекству и да се за њима још увек трага.

„До сада смо тужилаштву поднели 17 кривичних пријава против браће Ибиши и оно што је било до нас, урадили смо. У посао тужилаштва и суда не можемо да се мешамо“, изјавио је Хашани.

После 1999. године велики број српских имања у засеоцима Паралова продат је у бесцење Албанцима. Данас овде једва да живи стотинак Срба.

Извор: РТВ Пулс