Звечан: Отворени базени у Бањској и најављена нова улагања

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, владика рашко-призренски Теодосије и председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић свечано су данас у Бањској пустити у рад рекреативне базене на отвореном, изграђене у оквиру будућег бањског комплекса „Рајска бања“.

„Наша идеја са изградњом „Рајске бање“ овог дивног лечилишног комплекса који је сада и званично у настанку, је да запослимо што више људи из овог краја“, рекао је Ђурић и додао да „запошљавајући их ми осигуравамо останак и опстанак на овим просторима“.

“Ово јесте део Србије и због тога позивам грађане читаве Србије да дођу у Бањску да виде ову лепоту, да виде наш прелепи манастир Бањску, задужбину краља Милутина, да заједно са нама, проведу овог лета на овом нашем новом купалишту”, рекао је Ђурић.
Наводећи да је Рајска Бања за српски народ и све који су долазили овде увек била рај за душу, Владика Теодосије изразио је задовољство завршетком прве фазе радова, наставком изградње и унапређења читавог комплекса.

Председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић, рекао је да се Звечан, који прославља јубилеј 25 година постојања и рада, може се похвалити великим улагањима.

„Оно што смо пре седам месеци обећали данас смо и испунили. Ово више није сан мештана Бањске, Општине Звечан, Косова и Метохије – данас је то стварност“, рекао је Тодосијевић и нагласио да је ово „веома важан дан за Србију, СПЦ и српски народ на Косову и Метохији, нарочито за становништво Бањске које треба да остане и опстане на овим просторима“.

Тодосијевић верује да ће Рајска Бања , заједно са манастиром Бањска моћи да привуче велики број туриста. Први човек Општине Звечан је обећао и додатно улагање и труд како би се ово место унапредило и развијало.

Свечаности су, поред многобројни мештана и грађана Косова и Метохије, присуствовали и представници локалних самоуправа, представници Срба у косовском институцијама као и културни посленици са Косова и Метохије.

Извор: ТВ МОСТ