Počinje „Škola prijateljstva“ na Tari

Deca iz kosovskog pomoravlja, centralnog Kosova i opštine Srbica otputovala su na Taru, gde danas počinje sa radom „Škola prijateljstva“ u kojoj će, pored mališana sa Kosmeta, učešće uzeti i deca iz Republike Srpske, Crne Gore i Rusije.

Hotel „Beli bor“ na Tari tradicionalno će biti domaćin i ovogodišnjeg humanitarnog kampa i u periodu od 15. do 27. jula i ugostiće preko 200 učesnika.

Zahvaljujući saradnji organizacije „Naša Srbija“ sa odeljenjem za rad sa decom i omladinom Svetog Sinoda Ruske Pravoslavne Crkve i fondom za socijalne i kulturne inicijative, čiji je osnivač supruga premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, Svetlana Medvedev, gosti na Tari biće i deca iz Rusije, kao i Pridnjestrovske Moldavske Republike i grada Donjecka, koja će u „Školi prijateljstva“ boraviti uz podršku Ruskog instituta za strateška istraživanja.

Centralni događaj „Škole prijateljstva“ i ove godine će biti tradicionalni „Dan rusko-srpskog prijateljstva“, koji će u subotu, 23. jula, okupiti brojne ugledne goste, dobrotvore i partnere „Naše Srbije“ iz zemlje i inostranstva. Učešće na tradicionalnoj, šesnaestoj  po redu „Školi  prijateljstva“ u organizaciji „Naše Srbije“ i pod pokroviteljstvom  „CRH Srbija“, deci sa KiM, pored ostalih , omogućili su Kancelarija za Kosovo i Metohiju, aerodrom „Nikola Tesla“i  udruženje „Naša Srbija“.