Почиње „Школа пријатељства“ на Тари

Деца из косовског поморавља, централног Косова и општине Србица отпутовала су на Тару, где данас почиње са радом „Школа пријатељства“ у којој ће, поред малишана са Космета, учешће узети и деца из Републике Српске, Црне Горе и Русије.

Хотел „Бели бор“ на Тари традиционално ће бити домаћин и овогодишњег хуманитарног кампа и у периоду од 15. до 27. јула и угостиће преко 200 учесника.

Захваљујући сарадњи организације „Наша Србија“ са одељењем за рад са децом и омладином Светог Синода Руске Православне Цркве и фондом за социјалне и културне иницијативе, чији је оснивач супруга премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева, Светлана Медведев, гости на Тари биће и деца из Русије, као и Придњестровске Молдавске Републике и града Доњецка, која ће у „Школи пријатељства“ боравити уз подршку Руског института за стратешка истраживања.

Централни догађај „Школе пријатељства“ и ове године ће бити традиционални „Дан руско-српског пријатељства“, који ће у суботу, 23. јула, окупити бројне угледне госте, добротворе и партнере „Наше Србије“ из земље и иностранства. Учешће на традиционалној, шеснаестој  по реду „Школи  пријатељства“ у организацији „Наше Србије“ и под покровитељством  „ЦРХ Србија“, деци са КиМ, поред осталих , омогућили су Канцеларија за Косово и Метохију, аеродром „Никола Тесла“и  удружење „Наша Србија“.