Горње Кусце: После реконструкције обрушио се плафуон у школи

У Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Горњем Кусцу обрушио се део плафона на самом улазу у зграду и проузроковао материјалну штету. На срећу нико није повређен, јер се део плафона са настрешнице срушио током викенда, пренела је ТВ Пулс.

„Обрушило се око 30 квадрата изолације у комаду. Срећом да није било деце због летњег распуста и лошег, кишовитог времена, јер су последице могле да буду катастрофалне“, каже Светозар Стајић који се у том тренутку налазио у близини. Стајић додаје да се ова штета могла предвидети, јер су се пукотине на настрешници појавиле још почетком јула.

У школи оцењују да је до штете дошло због лоше изведених радова на реконструкцији објекта који је са 250 хиљада евра финансирала Европска унија (ЕУ), у оквиру пројекта „Уштеда енергије“.
“Пројекат за реновирање школа, преко ИПА програма ЕУ у Горњем Кусцу и Лабљану, одобрен је 2015. године.

“Било је више извођача радова из Гњилана. Знамо да је обављен технички пријем објекта, али нико од нас из школе није био позван, нити присустовао том чину”, изјавио је секретар школе Момчило Алексић.

Осим 300 ученика Основне школе “Петар Петровић Његош”, у овом објекту наставу похађа и стотинак ђака средње Техничке школе „Драги Поповић“.

(ТВ ПУЛС)