Gornje Kusce: Posle rekonstrukcije obrušio se plafuon u školi

U Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Gornjem Kuscu obrušio se deo plafona na samom ulazu u zgradu i prouzrokovao materijalnu štetu. Na sreću niko nije povređen, jer se deo plafona sa nastrešnice srušio tokom vikenda, prenela je TV Puls.

„Obrušilo se oko 30 kvadrata izolacije u komadu. Srećom da nije bilo dece zbog letnjeg raspusta i lošeg, kišovitog vremena, jer su posledice mogle da budu katastrofalne“, kaže Svetozar Stajić koji se u tom trenutku nalazio u blizini. Stajić dodaje da se ova šteta mogla predvideti, jer su se pukotine na nastrešnici pojavile još početkom jula.

U školi ocenjuju da je do štete došlo zbog loše izvedenih radova na rekonstrukciji objekta koji je sa 250 hiljada evra finansirala Evropska unija (EU), u okviru projekta „Ušteda energije“.
“Projekat za renoviranje škola, preko IPA programa EU u Gornjem Kuscu i Labljanu, odobren je 2015. godine.

“Bilo je više izvođača radova iz Gnjilana. Znamo da je obavljen tehnički prijem objekta, ali niko od nas iz škole nije bio pozvan, niti prisustovao tom činu”, izjavio je sekretar škole Momčilo Aleksić.

Osim 300 učenika Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”, u ovom objektu nastavu pohađa i stotinak đaka srednje Tehničke škole „Dragi Popović“.

(TV PULS)