Vesti Online: Српске плацеве прогласили улицама

Срби који живе у општини Приштина огорчени су на локалне власти јер су им узурпирале имовину. Без икаквог обавештења, а на приватном поседу, општина коју предводи челник Самоопредељења Шпенд Ахмети, део приватних парцела у власништву Срба је прогласила улицама. Дали су им имена и преко ноћи поставили саобраћајне знакове.

– Немамо појма када су и како то урадили. Не знамо ни коме да се жалимо, и ко може да поставља таблу на моју личну имовину – пита се огорчен Радован Ничић, мештанин Чаглавице.
Он истиче да његова породица поседује парцелу од 87 ари.

– Та имовина је подељена међу четворицом браће, па смо између наших делова направили интерни пут, како би могли да аутомобилима приђемо нашим кућама. То су и наше друге комшије исто тако урадиле. На тај плац сви плаћамо порез, а они га прогласили улицом и још му дали име – додаје Радован Ничић. Он истиче да је породицу нарочито погодило то што улица носи назив Асима Вокшија.

– Реч је о човеку који је био у Легији странаца и борио се на страни Франка у Шпанији са италијанским добровољцима. Нити нас је ико питао, нити обавестио, па поврх тога и овај безобразлук са именом. Испада да смо ми Срби који живимо овде нека Легија странаца и сада треба да славимо њихове националисте из Првог и Другог светског рата – огорчен је наш саговорник.

Осим Ничића и друге српске породице које живе у том делу Чаглавице су затекле табле на својој имовини, а неки од њих су тај проблем решиле тако што су је исекле. Одлука о постављењу донесена је на седници СО Приштина.

Vesti Online: Јелена Петковић