Vesti Online: Srpske placeve proglasili ulicama

Srbi koji žive u opštini Priština ogorčeni su na lokalne vlasti jer su im uzurpirale imovinu. Bez ikakvog obaveštenja, a na privatnom posedu, opština koju predvodi čelnik Samoopredeljenja Špend Ahmeti, deo privatnih parcela u vlasništvu Srba je proglasila ulicama. Dali su im imena i preko noći postavili saobraćajne znakove.

– Nemamo pojma kada su i kako to uradili. Ne znamo ni kome da se žalimo, i ko može da postavlja tablu na moju ličnu imovinu – pita se ogorčen Radovan Ničić, meštanin Čaglavice.
On ističe da njegova porodica poseduje parcelu od 87 ari.

– Ta imovina je podeljena među četvoricom braće, pa smo između naših delova napravili interni put, kako bi mogli da automobilima priđemo našim kućama. To su i naše druge komšije isto tako uradile. Na taj plac svi plaćamo porez, a oni ga proglasili ulicom i još mu dali ime – dodaje Radovan Ničić. On ističe da je porodicu naročito pogodilo to što ulica nosi naziv Asima Vokšija.

– Reč je o čoveku koji je bio u Legiji stranaca i borio se na strani Franka u Španiji sa italijanskim dobrovoljcima. Niti nas je iko pitao, niti obavestio, pa povrh toga i ovaj bezobrazluk sa imenom. Ispada da smo mi Srbi koji živimo ovde neka Legija stranaca i sada treba da slavimo njihove nacionaliste iz Prvog i Drugog svetskog rata – ogorčen je naš sagovornik.

Osim Ničića i druge srpske porodice koje žive u tom delu Čaglavice su zatekle table na svojoj imovini, a neki od njih su taj problem rešile tako što su je isekle. Odluka o postavljenju donesena je na sednici SO Priština.

Vesti Online: Jelena Petković