Redžep Seljimi: Tačijev naklon kod spomen – ploče u Starom Grackom neoprostiv

Tačijev naklon kod spomen ploče u Starom Grackom kod Lipljana gde su Albanci proglašeni teroristima je neoprostiv, napisao je na svom Fejsbuk profulu poslanik pokerta „Samoopredeljenje“ Redžep Seljimi, prenosi Koha.net.

Poslanik pokreta „Samoopredeljenje“ u kosovskoj Skupštini Redžep Seljimi regovao je na posetu predsednika Kosova Hašima Tačija, Starom Grackom koji se poklonio pred spomen-pločom četrnaestorici ubijenih Srba u ovom selu kod Lipljanja.

Na svom Fejsbuk profili Seljimi je napisao:

“Neću da vređam osećanja bilo kojeg pojedinca, ali znam da je polaganje cveća na mesto gde se Albanci opisuju kao teroristi, od strane čoveka koji za sebe tvrdi da je predsednik Kosova – neoprostivo“, napisao je Seljimi.
On dalje dodaje da je „Čin ubistva Srba u Starom Grackom zločin za osudu i kažnjavanje, ali se njime ne može osuđivati čitava nacija“.

I dok ubice 14 Srba u Starom Grackom nisu još uvek pronađene i osuđene, kvalifikovanje svih Albanaca da su teroristi i krivci, bez da se zna da li su umešani, baca ljagu i na one koji na spomen ploči prejudiciraju da su Albanci teroristi, a takođe i na one koji polažu cveće kako bi legalizovali prepisivanje krivice Albancima kao teroristima“, napisao je Seljimi, a prenosi Koha net.