Реџеп Сељими: Тачијев наклон код спомен – плоче у Старом Грацком неопростив

Тачијев наклон код спомен плоче у Старом Грацком код Липљана где су Албанци проглашени терористима је неопростив, написао је на свом Фејсбук профулу посланик покерта „Самоопредељење“ Реџеп Сељими, преноси Коха.нет.

Посланик покрета „Самоопредељење“ у косовској Скупштини Реџеп Сељими реговао је на посету председника Косова Хашима Тачија, Старом Грацком који се поклонио пред спомен-плочом четрнаесторици убијених Срба у овом селу код Липљања.

На свом Фејсбук профили Сељими је написао:

“Нећу да вређам осећања било којег појединца, али знам да је полагање цвећа на место где се Албанци описују као терористи, од стране човека који за себе тврди да је председник Косова – неопростиво“, написао је Сељими.
Он даље додаје да је „Чин убиства Срба у Старом Грацком злочин за осуду и кажњавање, али се њиме не може осуђивати читава нација“.

И док убице 14 Срба у Старом Грацком нису још увек пронађене и осуђене, квалификовање свих Албанаца да су терористи и кривци, без да се зна да ли су умешани, баца љагу и на оне који на спомен плочи прејудицирају да су Албанци терористи, а такође и на оне који полажу цвеће како би легализовали преписивање кривице Албанцима као терористима“, написао је Сељими, а преноси Коха нет.