Суд у Пећи изрекао условне казне Србима

Судија косовског Основног суда у Пећи Сејди Бљакај изрекао је јуче условну казну од по четири месеца затвора четворици српских младића ухапшених 20. јуна у реону Пећи.

Mладићи из централне Србије су ухапшени након обележавања празника Свете Тројице у селу Петрич, код Клине. Косовска полиција их је тада зауставила видевши да су истакли српску заставу, при чему су се они, према полицијском извештају, опирали налогу за хапшење. Условна казна ће се извршити уколико Срђан Сташић, Данијел Нововић, Ненад Рокнић и Бојан Томић у року од годину дана, буду поновили кривично дело Ометање службених лица у вршењу дужности. До суђења су сви били у притвору у Гњилану, наводи сајт Коссев.инфо

У изјави за Коссев.инфо адвокат Дејан А. Васић поздравио је овакву судску одлуку и похвалио ангажовање српског официра за везу у Приштини Дејана Павићевића на овом случају.

„Захвалио бих се тужилаштву и суду на исказаној професионалности и непристрасности, као и официру за везу Републике Србије господину Дејану Павићевићу на несебичној подршци. Напослетку, сасвим сам задовољан самим исходом и чињеницом да ће мој брањеник још данас бити код своје породице“, навео је адвокат.

Суд у Пећи тада је ослободио двојицу од шесторице младића и то након што су платили казне у износу од по неколико стотина евра.