Kadri Veselji: Potpuna primena dogovorenog, pa razgovori o ZSO

Predsednik Skupštine Kosova i lider vladajuće Demokratske partije Kosova Kadri Veselji, izjavio je da bez rešenja pitanja mosta na Ibru i primene briselskih sporazuma nema formiranja Zajednice opština sa srpskom većinom.

Veselji je u intervjuu za albanski program Glasa Amerike rekao da će Kosovo nastaviti dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, jer su u interesu Kosova dobrosusedski odnosi.

„Međutim, u narednom periodu dijalog treba da bude praćen incijativama od strane Kosova. Dijalog takođe treba da bude konkretniji, posebno u oblasti ostvarivanja sporazuma koji do sada nisu ostvareni i preko kojih Srbija stvara prednosti, kroz jednu vrstu pritiska, blokirajući često njihovu implementaciju na terenu“, navodi Veselji i dodaje da će Beograd i Priština nastaviti razgovore.

„Mi ćemo svakodnevno razgovarati i komunicirati. U narednom periodu ćemo intenzivirati naše napore, razgovaraćemo sa Brisleom i našim međunarodnim partnerima. Uloga SAD u tome treba da bude posebna i uvek prisutna, međutim, istovremeno nam trebaju konkretni rezultati na terenu na ostvarivanju sporazuma“, pojasnio je predsednik Skupštine Kosova.