Портал Инсајдер најавио објављивање поверљивих разговора Хашима Тачија

Приштински портал „Инсајдер“ најавио је да ће од сутра почети са објављивањем стенограма припремљених на основу прислушкивања лидера владајуће Демократске партије Косова Хашима Тачија.

На удару прислушкивања које је обављено током 2013. године, налазио се шеф парламентарне групе Демократске партије Косова Адем Грабовци. Прислушкивање је наредио Еулекс, који је тада водио истрагу против Грабовција.

„Инсајдер“ наводи да ће се на основу стенограма, за које не наводи како их је прибавио, моћи да се сазна како је за само два месеца Грабовци запослио стотине људи, изабрао десеторо председника и чланова одбора јавних предузећа, директора предузећа, независних агенција, уклонио са листе особе који су за руководеће позиције на тестовима били први.

Све ово, према  „Инсајдеру, Грабовци је чинио у сарадњи са Хашимом Тачијем, садашњим председником Косова, а тадашњим премијером, кога Грабовци у телефонској конверзацији назива „шефом“.

Како наводи портал, Грабовци и остали лидери Демократске партије Косова су остварили утицај и мешали су се у кадровску политику косовских институција.

„Шефу полиције је био послат списак људи које треба да запосли“, наводи Инсајдер.

Нису остали поштеђени ни судски ни тужилачки систем, али ни медији као што су јавна телевизија, новине, приватне телевизије и новинари.

(агенције)