B. Stojanović: Moje misli su sa porodicama nastradalih na Bistrici

Zbog nemogućnosti da prisustvuje parastosu ubijenim dečacima, Panteliji Dakiću i Ivanu Jovoviću, koji je danas održan u Goraždevcu, iz kabineta zamenika kosovskog premijera, Branimira Stojanovića, medijima je poslato saopštenje, u kome Stojanović traži od međunarodne zajednice da pronađe i kazni počinioce ovog zločina.

„Iako sam sprečen da prisustvujem parastosu u Goraždevcu, moje misli su danas sa porodicama ubijenih Pante Dakića i Ivana Jovovića, kao i sa porodicama Bukumirić Bogdana, Marka Bogićevića, Dragane Srbljak i Đorđa Ugrenovića koji su pre 13 godina, tog zlokobnog 13. avgusta ranjeni na Bistrici“, naveo je u pisanoj izjavi zamenik premijera Branimir Stojanović.

Stojanović je zatražio da međunarodna zajednica pronađe i kazni počinioce ovog gnusnog zločina. Istakao je da obećanje koje je tadašnji šef ove misije dao još uvek nije ispunjeno.

„Godine su prošle, ali ne i tuga i bol. Sećamo se i uvek ćemo se sećati ubijenih Panta Dakića i Ivana Jovovića. Njihov izlazak na reku tog vrelog avgustovskog dana nije bio opasnost ni po kog, ali zločincima nije smetalo ni to što su to samo deca“, napisao je Stojanović.

Zamenik premijera je istakao da pravda jednog dana mora biti zadovoljena, da se zločinci moraju pronaći i kazniti, a odgovornost  što zločin još uvek nije rasvetljen  leži na međunarodnoj zajednici, kaže se u saopštenju službe za informisanje zamenika kosovskog premijera.

A.Ć.