Б. Стојановић: Моје мисли су са породицама настрадалих на Бистрици

Због немогућности да присуствује парастосу убијеним дечацима, Пантелији Дакићу и Ивану Јововићу, који је данас одржан у Гораждевцу, из кабинета заменика косовског премијера, Бранимира Стојановића, медијима је послато саопштење, у коме Стојановић тражи од међународне заједнице да пронађе и казни починиоце овог злочина.

„Иако сам спречен да присуствујем парастосу у Гораждевцу, моје мисли су данас са породицама убијених Панте Дакића и Ивана Јововића, као и са породицама Букумирић Богдана, Марка Богићевића, Драгане Србљак и Ђорђа Угреновића који су пре 13 година, тог злокобног 13. августа рањени на Бистрици“, навео је у писаној изјави заменик премијера Бранимир Стојановић.

Стојановић је затражио да међународна заједница пронађе и казни починиоце овог гнусног злочина. Истакао је да обећање које је тадашњи шеф ове мисије дао још увек није испуњено.

„Године су прошле, али не и туга и бол. Сећамо се и увек ћемо се сећати убијених Панта Дакића и Ивана Јововића. Њихов излазак на реку тог врелог августовског дана није био опасност ни по ког, али злочинцима није сметало ни то што су то само деца“, написао је Стојановић.

Заменик премијера је истакао да правда једног дана мора бити задовољена, да се злочинци морају пронаћи и казнити, а одговорност  што злочин још увек није расветљен  лежи на међународној заједници, каже се у саопштењу службе за информисање заменика косовског премијера.

А.Ћ.