Српска листа: Увећати напоре да се казне одговорни за злочин у Гораждевцу

Српска листа упозорава да убице српске деце из Гораждевца, која су се купала на Бистрици, ни данас нису отрквене и приведене правди, као ни одговорни за раушење споменика убијеним дечацима и жрвама Нато бомбардовања у том селу, децембра 2015. године. Апелују на представнике ЕУЛЕКС-а и косовско тужилаштво да повећају напоре и пронађу одговорне за злочин нас српском децом.

 

На данашњи дан, пре тринаест година, српски дечаци Иван Јововић (19) и Пантелија Дакић (12) из Гораждевца, свирепо су убијени док су се купали у Бистрици. Време не умањује бол и стравичност коју је изазвао овај свирепи чин. 
Српска листа напомиње да ни данас овај страшни злочин против недужне деце, у коме је и тешко рањено још четворо недужне деце, није решен, а убице нису пронађене и осуђене. 
Нису пронађени ни вандали који су запалили и срушили споменик убијеним дечацима и жртвама Нато бомбардовања у Гораждевцу који се десио у децембру 2015. године.

 Апелујемо на Специјално косовско тужилаштво, полицију и Еулеx да повећају напоре и донесу правду за убијене дечаке, макар и после оволико година. 
Борићемо се да се овакве ствари никада никоме не понове, а тугу и бол због овог злочина ћемо довека осећати.

Нека им је вечна слава!