Адем Грабовци поднео оставку – Самоопредељење: Тачи и Весељи „мозак криминала“ на Косову

Шеф посланичке групе Демократске партије Косова (ПДК) Адем Грабовци поднео је оставку на то  место после објављивања снимљених разговора које је водио са највишим званичницима странке и косовских институција, у афери запшљавања пријатеља и чланова странке.

„Посљедњих дана су у медијима објављени разговори везани за мене. Сигурно је да је тиме у јавности створен неповољан амбијент како за институције земље, тако и за странку, мене и моју породицу“, наводи се у писму оставке Грабовција.

Грабовци је додао да оставку подноси из моралног и политичког аспекта и да би пружио могућност да се случај процесуира на прави начин. Додао је да је током живота и политичког деловања много пута нападан и да последице тога није сносио само он, већ и странка и породица који су увек, као и сада, били уз њега.

После Грабовцијеве оставке, покрет „Самоопредељење“ затражио је и његову кривичну одговорност.

„Самоопредељење“ је оценило да је Грабовци оставком признао „кривицу за организовани криминал, корупцију и блокаду државе“.

Покрет „Самоопредељење“ такође захтева и да оставке поднесу председник Косова Хашим Тачи и председник Скупштине и ПДК, Кадри Весељи оцењујући да су они „мозак криминала“.