Стојановић: Свако признање доживљавам као поруку да још боље испуњавам своје обавезе

На манифестацији „Дани Преображења Господњег“, која се од 2008.године одржава у Прилужју, после полагања камена темељца за нови парохијски дом, додељена су и признања, која је уручио представник организатора, Културно – уметничког друштва, „Абрашевић“ из овог места. За изузетно залагање и допринос развоју Прилужја, опстанку и останку Срба у овом делу Косова, као и за помоћ у организацији ове традиционалне манифестације, Благодарницу је добио заменик премијера Косова, Бранимир Стојановић.

Захваливши се на признању, Стојановић је истакао да политичарима не би требало давати признања и захвалнице, јер је њихов посао да раде у интерсу народа који их је бирао.

„Све ово што радимо, ово што су Далибор Јевтић и Иван Томић урадили за ово село и за друга места, то је наш посао. Ми зато постојимо, ми томе служимо и наша је обавеза да сваког дана урадимо највише што можемо да ваш и наш живот буду бољи. Ову благодарницу доживљавам и прихватам као поруку да ја и моје колеге још боље и ревносније обављамо своје обавезе“, рекао је заменик косовског премијера.

Стојановић је пожелео мештанима Прилужја да буду сложни и јединствени и „чврсти као најчвршћи косовски камен узидан у српске цркве.“

А.Ћ.