Градоначелник Грачанице у Републици Српској

Председник општине Грачаница, Владета Костић и начелник Косовског округа, Срђан Петковић, обишли су децу са Косова која бораве у Републици Српској, саопштила је Служба за информисање општине Грачаница. Костић и Петковић су присуствовали и пријему у Влади Републике Српске, који су приредили председница Владе РС, Жељка Цвијановић и председник Скупштине, Недељко Чубриловић.

„Наша деца се радују сваком доласку у Републику Српску и одавде понесу дивне успомене којих се дуго сећају. Упознавање и дружење са вршњацима из РС за њих значи пуно. Општина Грачаница ће наставити да пружа подршку овом и сличним пројектима, како би наша деца имала што безбрижније детињство са пуно лепих успомена“, рекао је Владета Костић у Бања Луци.

Око 500 деце са Косова и Метохије борави у Републици Српској већ пети пут, у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова са децом Републике Српске“, који спроводи Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији. Деца су смештена код својих вршњака у Бања Луци, Лакташима, Приједору, Градишци, Прњавору, Модричи, Шамцу, Броду, Бијељини и Гацку.

А.Ћ.