Дом културе у Грачаници добио на поклон 1.200 књига

Писац из Београда Миленко Мишо Чуровић, Удружење писаца „Поета“, Црвени крст Чукарица и бројни појединци донели су Дому културе у Грачаници 1.200 књига на поклон.

Удружење писаца „Поета“, Црвени крст Чукарица, Удружење Сабораца и бројни индивидуалци већ неколико година скупљају књиге за школске установе и библиотеке на Косову и Метохији. После Ораховца, Велике Хоче, Косовске Митровице и Звечана вредан поклон је допремљен и у Грачаницу.

Писац Миленко Чуровић је одлучио да део његове приватне бибилотеке, близу 600 књига, поклони Дому културе у Грачаници.

„Сем лепе речи и књига ми писци не можемо више да допринесемо српском народу на Косову и Метохији.  Некада братска реч значи много као знак подршке. Чим смо најавили долазак у муњевитом року прикупили смо 1200 књига“, каже писац Веселин Џелетовић који је широј читалачкој публици познат по роману „Српско срце Јоханово“.

„Ово је један од најважнијих поклона за нас, јер један писац кад поклања своју библиотеку, он поклања своју интиму и своја осећања која се налазе међу овим књигама. Он поклања део себе, то није хуманитарна помоћ, то је пишчева соба која ће обогатити нашу библиотеку“,  рекао је Жарко Миленковић, уредник књижевног програма Дома културе. Миленковић се захвалио гостима на посети и вредном поклону.