Х. Тачи: Расветљавање судбине несталих лица олакшаће патње свих грађана Косова

Полагањем цвећа на споменик несталим лицима током ратних сукоба на Косову, косовски председник Хашим Тачи је обећао да ће косовске иснтитуције још интезивније радити на расветљавању судбине сваког несталог лица. На скупу који је у центру Приштине организован поводом Међународног дана несталих лица, Тачи је рекао да ће расветљавање судбине нестали олакшати патње свих грађана Косова.

„ Данас, као председник земље, изражавам потпуну солидарност са породицама несталих лица, али уједно обећавам да ће се још више радити на томе са се што пре расветли судвина сваког несталог лица“, рекао је Тачи на скупу коме су присуствовала и Удружња породица несталих лица.

Косовски председник се у обраћању новинарима захвалио Владиној комисији за нестала лица на, како је оценио, максималном ангажовању, храбрости и стрпљењу.

 „Ми ћемо ову ратну рану излечити само уједињени и солидарни једни са другима, градећи сарадњу, поверење, градећи ново, европско и евроатласнко Косово“, рекао је косовски председник Хашим Тачи.

 

И.М.