Канцеларија за КиМ: Посета Едите Тахири у намери да се изазову инциденти у Северној Митровици

Посета косовске министарке Едите Тахири Северној Косовској Митровици, у пратњи полиције и бројних телохранитеља, организована је са намером да се изазове инцидент, како би се скренула пажња са шовинистичких протеста у Мушутишту, али и чињенице да се косовска влада налази у безизлазној политичкој, а албански народ у катастрофалној економској позицији, оцењује Канцеларија Републике Србије за Косово и Метохију. Канцеларија за КиМ изражава задовољство због чињенице да Срби у Косовској Митровици нису насели на провокацију косовске минисарке за дијалог Београда и Приштине Едите Тахири, наводи се, између осталог, у саопштењу Владине Канцеларије упућеном медијима.  

Неспорно је право госпође Тахири, као грађанке Србије, да прошета било којим делом Србије док год њено понашање нема за циљ провокације и изазивање немира. Она се на овај начин придружила галерији провокатора који протеклих дана од Србије и српског народа некоректним и увредљивим понашањем настоје да измаме непромишљену реакцију, али српски народ, за разлику од њих, има и државу и владу која не наседа на шибицарске трикове неодговорних политичара у региону.

 Едита Тахири је, уместо што се бахато понашала у кафићу на обали Ибра, требало да Србима на Космету понуди извињење због шовинистичких инцидената које су протеклих дана правили њени сународници и истомишљеници. Да је то учинила, скрушено молећи за опрост, поздравили бисмо њену посету као гест пристојности и добре воље.

 Она то, међутим, није учинила, већ је са повећом оружаном пратњом, практично на препад заузела први кафић крај Ибра. У одлуци госпође Тахири да посети северни део Косовске Митровице зато нема нити пристојности, нити некакве величанствене храбрости, јер су Срби у Косовској Митровици прозрели са каквим је намерема њен костимирани карневал продефиловао северном страном моста на Ибру.

 Људи попут Едите Тахири оваквим понашањем код Срба изазивају, не страх, већ само подсмех и презир и удаљавају их од привремених институција самоуправе у Приштини. Они на овај начин највећу штету чине сопственом народу јер читаве генерације младих Албанаца приморавају да живе у отровној атмосфери шовинизма и замрзнутог конфликта.

 Колико још аутобуса пуних младих економских миграната треба да напусти Косово и Метохију пут Западне Европе како би и сами Албанци схватили колико су катастрофалне последице политике коју персонификују Едита Тахири и њој слични?