Дани пољопривредника општине Грачаница

У оквиру овогодишњег програма „Дани општине Грачаница“, у Доњој Гуштерици ће се 19. септембра одржати сајамска манифестација „ Дани пољопривредника општине Грачаница“ коју организује Грачаничка иницијатива за одрживи развој (ГИОР).

Програмом је предвиђено да најуспешнији пољопривредни произвођачи из наше општине, али и са читаве територије Косова и Метохије, представе своје производе.

Организатори саопштавају да ће на овогодишњем сајму бити представљена и пољопривредна механизација као и нови препарати и методе за третирање и негу биљака.

Идеја сајма је и да се стручним и теоријским саветима помогне пољоприврдницима да унапреде производњу и квалитет својих производа. Из тог разлога, биће организовано и предавање професора са Пољопривредног факултета у Лешку из области воћарства и пчеларста, истучу оранизатори сајма пољопривреде.

Посебан штанд на сајму, како се наводи, имаће и институције које кроз различите програме финасијки подржавају и помажу развоју пољопривреде.

У оквиру „Дана пољопривредника“ биће огранизована „Погачијада“ такмичење у прављењу најоригиналније косовске погаче, као и богат културно уметничи програм у коме ће наступати ансамбл Венац и бројна Културно уметничка друштва са централног Косова.

Пољопривредници који желе да се са својим производима представе на овом сајму могу се пријавити до 10. септембра,  а такмичарке које ће учествовати у „Погачијади“ до 15.септембра, саопштили су организатори манифестрације „ Дани пољопривредника општине Грачаница“.

 

И.М.