Оружани напад на погранична црногорска села

Група наоружаних Албанаца, извршила је оружани напад на црногорска села на планини Мокра, на самој граници између Косова и Црне Гора, јавља портал иКос. Оружани напад је изведен са косовске стране, са неколико испаљених рафала. Мештани нападнутих села су веома узнемирени, јер су већ пре неколико дана приметили наоружане особе у униформама како се крећу на самој граници и унутар пограничног дела Црне Горе.

Оружани напад се десио у дану када косовска Скупштина треба да стави на гласање Споразум о демаркацији границе Косова са Црном Гором.

У центру Приштине и око зграда Скупштине и Владе Косова, распоређене су јаке полицијске снаге, али је приметно и појачано присуство КФОРа, због најављеног протеста опозиције. Седница Скупштине Косова је заказана за 11 часова, када би требало да почне и протест.

Усвајање Споразума о демаркацији границе са Црном Гором, услов је који Коосво треба да испуни, како би косовски грађани могли да путују у земље Шенгенског споразума без виза. За усвајање споразума је потребно преко 80 гласова посланика, а Српска листа је најавила да неће присуствовати заседању.

Анђелка Ћуп