Далибор Јевтић обишао Србе у Старом Грацком

Косовски министар за Заједнице и повратак Далибор Јевтић посетио је данас Старо Грацко и разговарао са мештанима након што су непознати починиоци, синоћ, поломили и оскрнавили спомен плочу пострадалим жетеоцима из тог места код Липљана.

„ Оно што се ноћас десило је свакако за сваку осуду“, рекао је Јевтић.

„Порука које је исписана овде је нешто што додатно забрињава. Поломљена табла и сам вандалски чин свакако да је на неки начин резултат чињенице да још увек не знамо ко су убице четрнаест жетелаца у Старом Грацком. Мислим да постоји потреба да се око овог, али и свих нерасветљених злочина, отвори поново истрага, јер ће на тај начин бити послата порука да ће правда победити, да ће, иако је правда спора, казна за оне који су учинили злочине, коначно стићи“, нагласио је Јевтић у Старом Грацком.

Косовски министар за Заједнице и повратак је позвао на мир и суживот јер, како је рекао, само се на тај начин може градити боља будућност. Јевтић је позвао своје колеге у Влади Косова да заједно раде на смиривању напете ситуације, а представнике Међународне заједнице да помогну да се ови проблеми што пре реше.