Dalibor Jevtić obišao Srbe u Starom Grackom

Kosovski ministar za Zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je danas Staro Gracko i razgovarao sa meštanima nakon što su nepoznati počinioci, sinoć, polomili i oskrnavili spomen ploču postradalim žeteocima iz tog mesta kod Lipljana.

„ Ono što se noćas desilo je svakako za svaku osudu“, rekao je Jevtić.

„Poruka koje je ispisana ovde je nešto što dodatno zabrinjava. Polomljena tabla i sam vandalski čin svakako da je na neki način rezultat činjenice da još uvek ne znamo ko su ubice četrnaest žetelaca u Starom Grackom. Mislim da postoji potreba da se oko ovog, ali i svih nerasvetljenih zločina, otvori ponovo istraga, jer će na taj način biti poslata poruka da će pravda pobediti, da će, iako je pravda spora, kazna za one koji su učinili zločine, konačno stići“, naglasio je Jevtić u Starom Grackom.

Kosovski ministar za Zajednice i povratak je pozvao na mir i suživot jer, kako je rekao, samo se na taj način može graditi bolja budućnost. Jevtić je pozvao svoje kolege u Vladi Kosova da zajedno rade na smirivanju napete situacije, a predstavnike Međunarodne zajednice da pomognu da se ovi problemi što pre reše.