Представници општине Грачаница на обележавању Дана Суботице

Председник општине Грачаница Владета Костић присуствовао је обележавању Дана града Суботице, који се обележава поводом добијања статуса слободног краљевског града, 1. септембра 1779. године.

Подизањем градске заставе и свечаном седницом Скупштине града, на којој су уручене дипломе и плакете звања почасни грађанин, и признања „Про урбе“, обележен је Дан града Суботице, 1. септембар. Свечаности одржаној у Великој већници Градске куће, присуствовали представници генералних конзулата у Суботици, државних и покрајинских органа, националних савета националних заједница, братских и партнерских градова, верских заједница и културних институција, као и одборници Скупштине града.

Председник општине Грачаница истакао је да је изузетно задовољан пријемом и да ће добродошлицу узвратити позивом да чланови општине Суботица буду гости на обележавању Дана општине Грачаница.

„Част ми је и задовљство што сам био гост обележавања Дана Суботице. Поред разговора који смо имали са челницима локалне самоуправе, задовољан сам и начином на који је публика дочекала наше Аматерско позориште „Јанићије Поповић“. Суботица је велики и развијен град са богатом културном и историјском традицијом. Постоје велике сличности у тој области када је у питању и наша општина, и оно што је сигурно, сарадња ће се између наше две општине одвијати у свим сегментима, посебно у области туризма. Биће ми задовољство да челници општине Суботица буду наши гости на обележавању Дана општине Грачаница 21. септембра, а већ сада могу да пожелим добродошлицу и њиховом позоришту који ће одиграти представе пред нашом публиком“, рекао је председник општине Грачаница Владета Костић.

Aматерско позориште „Јанићије Поповић“ je на отвореној сцени испред градске куће у Суботици извело представу „Школско звонце“ и били су у прилици да се друже са нашим врхунским спортистoм, олимпијским шампионом у рвању Давором Штефанеком који је деци из Грачанице уручио пригодне поклоне.