Наставиће се сарадња између Грачанице и Суботице

„Надам се да смо били добри домаћини и да Вам је боравак у нашем граду протекао у пријатној атмосфери и пријатељском окружењу“, каже се у писму које је градоначелнику Грачанице, Владети Kостићу, упутио члан Градског већа Суботице, задужен за туризам, инвестиције и међународну сарадњу, Небојша Дарабош. Дарабош се у име градоначелника Суботице, Богдана Лабана и у своје лично име захвалио Костићу што је присуствовао свечаности поводом Дана града Суботице, нагласивши да ће суботичка локална самоуправа тежити ка унапређењу и даљем развијању добрих односа са општином Грачаница, у свим областима од заједничког интереса.
Захваливши се градоначелнику Суботице и његовим сарадницима на срдачном пријему, Владета Костић је упутио јавни позив делегацији Суботице да посети Грачаницу.

„Присуство обележавању Дана града Суботице оставило је на мене незабораван утисак. Отворени и искрени разговори са градоначелником и осталим представницима Суботице,које сам имао током посете, од великог су значаја за добре односе и сарадњу Грачанице и Суботице. Захваљујем се на искреном пријатељству и интересовању, које су показали за српски народ на Косову. Биће нам драго да делегацију Суботице угостимо за Дан општине Грачаница, 21. септембра“, поручио је председник општине Грачаница, Владета Костић.

Делегација општине Грачаница, на челу са градоначелником Костићем, боравила је у Суботици, поводом Дана општине. Том приликом је Aматерско позориште „Јанићије Поповић“ из Грачанице, на отвореној сцени испред градске куће у Суботици извело представу „Школско звонце“, после које је олимпијски шампион у рвању, Давор Штефанек, деци из Грачанице уручио пригодне поклоне.

Извор: Служба за информисање општине Грачаница

Анђелка Ћуп