B. Stojanović: Priština bi dobila drugačiji sjaj kada bi se Hram Hrista Spasa dovršio

“Podmetanje požara u Hramu Hrista Spasa je još jedan u nizu ko zna koliko napada na nedovršenu svetinju, koji još jednom potvrđuje da ovaj objekat SPC u Prištini ne može opstati bez stalne zaštite policije“, ocenio je zamenik premijera Branimir Stojanović, u saopštelju dostavljenom medijima.

Stojanović je naglasio da je paljenje Hrama Hrista Spasa ružna slika koja se sa Kosova šalje u svet i da bi Priština dobila drugačiji sjaj kada bi ova srpska svetinja bila završena.

Osuđujući poslednji čin vandala, kako piše u saopštenju, zamenik kosovskog premijera je naveo da su svi prethodni zahtevi Srba da se Hram obezbeđuje 24 sata, bili potpuno opravdani, ali da zbog nerazumevanja druge strane, taj zahtev niko nije razmatrao.

„To je neodgovorno od strane policije, jer su oni ti koji su zaduženi da obezbede red, mir i bezbednost. Ukoliko je Hram na meti stalnih napada, jasno je da je neophodno da mu se obezbedi stalna zaštita. Sa druge strane, mirno posmatranje i nečinjenje je takođe učestvovanje ili saglašavanje sa skrnavljenjima koja su učinjena, a znamo svi da ih je na ovom mestu bilo mnogo, od snimanja spota, preko alpinista, raznih useljavanja, korišćenja svetinje kao javnog toaleta, do ovog poslednjeg paljenja“, zaključio je zamenik kosovskog premijera.

Anđelka Ćup