Симић и Јаблановић са децом Ораховца и околине

После Гораждевца, где су најмлађи мештани имали прилику да уживају у бископу на отвореном, гледајући цртане филмове, председник Српске листе, Славко Симић је са грађанима, како је рекао, организовао и биоскоп за најмлађе мештане Ораховца и Велике Хоче. У Ораховцу, заједно са Симићем, био је и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије, Александар Јаблановић.

“За овакве акције је потребно мало пара. Потребна је само воља и жеља да обрадујемо најмлађе. Највећа награда су нам осмеси које смо измамили код наше дечице која живе изоловано, непримерено за 21.век. Са пријатељима смо сакупили опрему, купили смо слаткише и ето…деца су пресрећна”, каже за Грачаницу Онлајн председник Српске листе.

На великом платну, испред Основне школе “Доситеј Обрадовић”, у Ораховцу најмлађи су уживали гледајући омиљене цртане јунаке, док су Симић и Јаблановић обишли просторије школе, у којој наставу похађају основци и средњошколаци.

“Разговарали смо са  директоркама  основне и средње школе у Ораховцу, Сузаном Милићевић и Добрилом Витошевић, упознали смо се са условима рада и  обећали смо хитну помоћ у решавању највећих проблема са којима се суочавају ученици и наставници у овом делу Косова и Метохије”, рекао је Симић.

Основну школу „Доситеј Обрадовић“ у Ораховцу похађа 43 ученика, од којих су осморо ове године кренули у први разред. У Гимназији у Ораховцу је тренутно деветоро ђака, а нажалост ниједно дете се ове године није уписало у први разред ове средње школе, рекла је раније за наш портал професор Оливера Радић.

Анђелка Ћуп