Вукашин Перић нападнут на свом имању у Сливову

„На свом имању, на коме су се родили моји дедови, отац и стричеви, доживео сам претње и увреде. „Губи се! Шта ћеш овде!? Немаш овде више ништа своје!“, узвикивао је средовечни Албанац на српском језику, уносећи ми се у лице. Срећом није било физичког, већ сам само нападнут вербално“, прича Вукашин Перић, који је у петак, 16.септембра, са сином кренуо у Каменицу и успут свратио да обиђе своје имање у Сливову.

Док је комшија Албанац изговарао читав сплет претњи, у близини је била група од шесторице његових сународника, који нису стали у Вукашинову одбрану.

„Ипак, не могу да кажем да су хтели да ме нападну. Ћутали су“, додаје Перић.

На Перићев позив, дошла је патрола Косовске полиције, Србин и Албанац. Били су коректни, каже Вукашин, одвели су обојицу у полицијску станицу на Врањевцу, где су дали одвојене изјаве.

Из полицијске станице су Грачаници Онљан саопштили да ће следити редовна судска процедура, јер није било физичког напада. Уколико нема физичког напада, нема потребе за реакцијом јавног тужиоца, кажу у Косовској полицији.

Перић напомиње да је исти човек, који користи њихову земљу и бере њихово воће, пре два месеца напао вербално и његовог брата од стрица, а неколико пута је нападао и једну Српкињу из села Перовићи.

„Ово је лоша порука за Србе“, закључује Вукашин Перић.

Село Сливово, налази се поред магистралног пута Приштина – Гњилане и пре оружаних сукоба на Косову, у њему је било око 160 српских кућа. Сада Срба има једино у махали Павићи, где нема ни воде, ни асфалтног пута. Ово село ретко ко обилази, српство се у њему гаси и ако се овако настави, ускоро ће у њему остати само српско гробље, срушене куће и узурпирана имања.

Анђелка Ћуп