Дародавац из Републике Српске обезбедио стипендије за три српска детета на КиМ

Милорад Арлов, председник Одбора Републке Српске за помоћ Србима на КиМ уручио је данас у манаситиру Грачаница стипендије за троје српске деце са Косова и Метохије.

„ Дародавац из  Републике Српске, који је годинама радио у Швајцарској,  одлучио је да до краја живота стипендира троје деце са Косова и Метохије новчаним износом од 100 евра месечно, односно 3.600 евра годишње“, рекао је Арлов.

Стпипендије су уручене: Немањи Павловићу из Звечана, Николији Максимовић из села Стрелица у општини Косовска Каменца и Алекдсндри Станковић из Одевца, села у општини Ранилуг.

“Данас смо, као и прошле године, дошли да из Републике Српске честитамо славу општини Грачаница, градоначелнику и његовом преосвештенству, владики Теодосију, али смо донели и један златник у лику Мале Госпојине, који ће припасти једном детету када буду ломили славски колач, јер славски колач и славе служе за окупљање народа и заједнички дух, као и за даривања”, рекао је председник Одбора Републке Српске за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов.

dsc_0490
Милорад Арлов и малишан коме је припао златник, Фото: ГрачаницаОнлајн

Истичући како је Република Српска свим срцем и добром вољом уз Косово и Метохију, Арлов је напоменуо да је у куповини златника у лику Мале Госпојине учествовао и кабинет председника Милорада Додика и још неких институција Српске.

“Ово је наша мисија, ми редовно обилазимо Косово и Метохију и драго нам је да овде видим пуно српске деце, јер су наше акције усмерене према њима. Деца су будућност и снага једног народа“, рекао је Арлов.

„ Не бојите за Републику Српску, ни Алија, ни Бакир, неће је сломити, тако да знате да ћемо ми ипак победити и опстати. Увек смо уз нашег председника Додика и Народну скупштину Републике Српске“, закључио је на крају председник Одбора Српске за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов.

 

А.Ћ-И.М.