Милош Вучевић: Уочљив напредак српског националног корпуса на КиМ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, гост Грачанице поводом Дана општине, каже да га радује уочљив напредак у организацији српског националног корпуса на територији Косова и Метохије, који је, како је оценио,  неопходан да би се Срби на овом простору осећали безбедно у постојећим околностима.

„ Оно што могу да констатујем, јесте да из године у годину ипак видимо напредак у организацији српског националног корпуса на територији Косова и Метохије и то и захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију, господину Ђурићу и његовом тиму, захваљујући, наравно, и Српској православној цркви, изнад свега Епархији рашко- призренској, преосвећеном владики, али и локалним органима на Косову и Метохији и свим нашим представницима у администрацији у Приштини. Сви заједно чине један корпус који је неопходан да јединствено наступа, како би се наши сународници осећали оптимално безбедно у датим околностима“, рекао је Вучевић.

Вучевић додаје да свака посета Косову и Метохији представља судар емоција:

“С једне стране то је понос и срећу што сте ту и што видите да је наш народ храбар и са вером у Бога одлучан да опстане на својим вековним огњиштима, а са друге стране, видите једну сурову животну реалност, која вас чини неспокојним“.

“Волео бих да и друге општине и градови из централне Србије, из северне покрајине Војводине, одвоје бар један дан у години, како би обишли своје сународнике и да бар мало помогну, без неких тешких порука, већ конкретним стварима”, рекао ја градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је данас присуствовао свечаној литургији и литији у Грачаници поводом празника Мале Госпојине.
А.Ћ-И.М.