Nije bilo zahteva da se saobraćaj zaustavi, tvrdi za RTV KIM komandir policijske stanice u Gračanici

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković, u izjavi za RTV KIM tvrdi da iz Opštine Gračanica nije dobio nikakav zahtev za zaustavljanje saobraćaja tokom današnjeg obeležavanja praznika.

Iz opštine je stigao zahtev za regulisanje saobraćaja za prethodna dva dana, ali ne i za danas, kada je kroz Gračanicu trebala da prođe praznična litija, rekao je Trajković koji je  redakciji RTV KIM kao dokaz prosledio zahtev koji je iz opštine prosleđen policiji.

U zahtevu koji je iz Opštine prosleđen komandiru policijske stanice u Gračanici piše, da će 19. 20. i 21. septembra biti održano niz manifestacija i aktivnosti tokom obeležavanja „Dana Opštine Gračanica“ i da je tih dana potrebno obezbediti sigurno okruženje i bezbednost za sve, kako učesnike manifestacije, tako i ostale građane.

U daljem tekstu se navodi da će 19. i 20. u centru Gračanice biti održani koncerti, te da se posebno u ovom periodu stvore bezbenosni uslovi.

U zahtevu koji je potpisao gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić, nije precizirano da će 21. septembra kroz Gračanicu proći praznična litija, ali je ovaj datum na početku zahteva naveden kao dan kada je potrebna bezbednost policije, navodi RTV KIM