Није било захтева да се саобраћај заустави, тврди за РТВ КИМ командир полицијске станице у Грачаници

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић, у изјави за РТВ КИМ тврди да из Општине Грачаница није добио никакав захтев за заустављање саобраћаја током данашњег обележавања празника.

Из општине је стигао захтев за регулисање саобраћаја за претходна два дана, али не и за данас, када је кроз Грачаницу требала да прође празнична литија, рекао је Трајковић који је  редакцији РТВ КИМ као доказ проследио захтев који је из општине прослеђен полицији.

У захтеву који је из Општине прослеђен командиру полицијске станице у Грачаници пише, да ће 19. 20. и 21. септембра бити одржано низ манифестација и активности током обележавања „Дана Општине Грачаница“ и да је тих дана потребно обезбедити сигурно окружење и безбедност за све, како учеснике манифестације, тако и остале грађане.

У даљем тексту се наводи да ће 19. и 20. у центру Грачанице бити одржани концерти, те да се посебно у овом периоду створе безбеносни услови.

У захтеву који је потписао градоначелник Грачанице Владета Костић, није прецизирано да ће 21. септембра кроз Грачаницу проћи празнична литија, али је овај датум на почетку захтева наведен као дан када је потребна безбедност полиције, наводи РТВ КИМ