Владета Костић: Командир полицијске станице у Грачаници не сарађује са општинским властима

Дан општине Грачаница и слава општине, овогодишња Мала Госпојина, остаће упамћена по томе што кроз село није могла да прође литија, како је било предвиђено. Саобраћај кроз Грачаницу није био затворен, иако постоји алтернативни пут.

Градоначелник Грачанице, Владета Костић је поводом тог догађаја, још једном подсетио да општинско руководство нема добру сарадњу са командиром станице полиције у Грачаници и да локална самоуправа има проблема приликом организација свих манифестација, јер полиција одбија да затвори магистрални пут, иако има алтернативу.

„То мени даје за право да се још више борим и залажем да Грачаница добије обилазницу, с обзиром да Грачаница већ прераста у једну урбанију средину и у једну малу варошицу и нама је то преко потребно“, реко је Костић, позвавши све да не дозволе да им данашњи дан прође у сенци немиле сцене, када се колона верника, предвођена својим владиком, враћа у манастирску порту, не обишавши зацртану трасу.

„И поред овог проблема, ово је прилика за нас да славимо, прилика да окупимо све своје пријатеље и све оне који мисле добро Грачаници, да се погледамо и међусобно у очи, да сумирамо резултате, положимо рачуне, поднесемо извештаје и да видимо да ли смо можда моглии боље да радимо у протеклој години, а ако јесмо да тражимо место где смо били слаби и да то унапредимо, не би ли следећа година за Грачаницу и грађане Грачанице, била још успешнија“, закључио је градоначелник Грачанице.

Анђелка Ћуп