Арно Гујон помаже српске школе на Косову и Метохији

Француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово“, чији је оснивач Арно Гујон, на препоруку и уз благослов Епархије рашко-призренске, финансирала је са 35 хиљада евра реновирање подова у Основној школи „Десанка Максимовић“ у Косовској Каменици.
Комплетни школски подови површине од две хиљаде квадратних метара замењени су новим за само два месеца.

„Када смо видели у каквим условима ученици једне од највећих српских школа на Косову и Метохији похађају наставу, ниједног момента се нисмо двоумили да ли да обезбедимо средства за замену комплетних подова у школи“, каже за ТВ Пулс Арно Гујон.

Захваљујући доказаном хуманитарцу и његовој организацији „Солидарност за Косово“ у школској 2015/16. години финансирано је дванаест школа на Косову са више од 230 хиљада евра. За текућу школску годину Гујон најављује да ће обезбедити средства за реновирање школа на северу и на југу Косова и Метохије.

Директорка косовскокаменичке школе „Десанка Максимовић“ Јадранка Васић, наставно особље и сви ученици изражавају дубоку захвалност провереном српском пријатељу Арно Гујону, јер, како кажу, захваљујући њему преко 500 ученика похађа наставу у условима достојним веку у коме живимо.
„Планирамо да током школске године један школски час посветимо Арно Гујону и његовој хуманитарној организацији, због доброчинстава која су учинили за српски народ на Косову и Метохији“, каже Јадранка Васић.
Извор: ТВ ПУЛС