Стојановић и Јевтић честитали Дан Бошњака

Поводом 28. септембра, Дана Бошњака, честитке припадницима бошњачке заједнице, упутили су заменик косовског премијера, Бранимир Стојановић и министар за заједнице и повратак у Влади Косова, Далибор Јевтић.

„Заједнички циљ мањинских заједница на Косову је исти, да истрају у борби за једнакост, која подразумева поштовање свих различитости, верских, културолошких и личних права појединаца. Желим вам успеха у очувању ваше традиције и културе“, навео је Стојановић у честитки, наглашавајући да ће се сарадња српске и бошњачке заједнице наставити у обостраном интересу.

Министар за заједнице и повратак, Далибор јевтић, пожелевши да сви живимо у међусобној толеранцији и уважавању, написао је да се залаже за унапређење живота свих заједница на Косову.

„Преда мном су често тешка искушења и велики изазови за очување и развијање невећинских заједница. Желим да вам пренесем поруку мира и суживота, а на свима нама је да ту поруку прослеђујемо, негујући добре међусобне односе, уважавајући туђе и другачије, да бисмо сви заједно, ма које националности били, градили бољи и просперитетнији живот за све грађане”, каже се у честитики министра Јевтића.

Анђелка Ћуп