Друга посета службеника Министарства спољних послова Србије КиМ

Канцеларијa за Косово и Метохију и Министарство спољних послова Републике Србије организују 30. септембра и 1. октобра другу дводневну посету службеника МСП-а Косову и Метохији, који ће заузимати значајне позиције у дипломатско-конзуларним представништивама широм света.

Током боравка на Космету, представници МСП-а ће са генералним секретаром Министарства спољних послова Републике Србије Вељком Одаловићем и замеником директора Канцеларије за КиМ Жељком Јовићем обићи Грачаницу, Призрен и Велику Хочу, Призренску богословију, манастире Бањска, Високи Дечани, Св. Архангели, Грачаница, Пећка патријаршија, Саборну цркву Св. Ђорђа и цркву Богородице Љевишке.

Ово ће бити прилика да се српске дипломате, које ће у наредном периоду активно учествовати и у раду међународних организација, упознају са природним лепотама наше јужне покрајине, проблемима српске заједнице на КиМ, али и са духовном и културном баштином Косова и Метохије, које ће промовисати и штитити на међународној сцени, саопштила је Канцеларија за КиМ Владе Рерпублике Србије.